PI臉膯DZIESI膭T POWOD脫W, DLA KT脫RYCH NIE PRZEPADAM ZA PiS - I NA NICH NIGDY NIE ZAG艁OSUJ臉;
*Po pierwsze, za bezczelne dzielenie spo艂ecze艅stwa.
*Po drugie, ironiczne gry aktami i hakami na scenie politycznej, tak aby dokopa膰 konkurentowi politycznemu.
*Po trzecie, za atak na media niezale偶ne, w艂膮cznie z PiSowskim ci臋tym j臋zykiem, kt贸ry 偶ywi nienawi艣膰 do cz艂owieka.
*Po czwarte, za to, 偶e brat bli藕niak jest prezydentem tylko jednego ugrupowania politycznego. Zamiast by膰 prezydentem ca艂ej Polski.
*Po pi膮te, za to, 偶e PiS wszed艂 w koalicj臋 z LPR i Samoobron膮.
*Po sz贸ste, ze wzgl臋du na to, 偶e telewizja publiczna, sta艂a si臋 telewizj膮 podporz膮dkowan膮 w艂adzy.
*Po si贸dme, i偶 wmawiali Polakom, 偶e Polska idzie w dobrym kierunku - a sta艂o si臋 zupe艂nie inaczej. Jak wiemy, mieli艣my przy艣pieszone wybory.
*Po 贸sme, minister sprawiedliwo艣ci w moim odczuciu zachowywa艂 si臋 jak s膮d - zw艂aszcza na konferencjach prasowych. A nawet niekiedy wyst臋powa艂 we w艂asnej sprawie - co jest karygodne.
*Po dziewi膮te, za to, 偶e zosta艂em poniek膮d obra偶ony s艂owami, i偶 stoj臋 tam, gdzie sta艂o zomo. Nie wspominaj膮c ju偶 innym wyra偶eniach, typu; ciemny lud itp. (by艂o ich na prawd臋 sporo - szkoda czasu aby je przytacza膰).
*Po dziesi膮te, za "za ta艣my prawdy", tzw; "ta艣my Renaty Beger".
*Po jedenaste, za to, i偶 narz臋dzie pa艅stwowe by艂o przychylne partii, i przedstawia艂o w czasie kampanii wyborczej materia艂y na zdyskredytowanie PO.
*Po dwunaste, i偶 Marsza艂ek Dorn, nie podda艂 do g艂osowania swojego wniosku o odwo艂anie.
*Po trzynaste, i偶 nie rozliczono z艂odziejskich prywatyzacji.
*Po czternaste, za to, 偶e nawet nie spr贸bowano przeprowadzi膰 deubekizacji.
*Po pi臋tnaste, ze wzgl臋du na to, i偶 premier trzyma艂 kurczowo tak膮 osob臋 jak Ann臋 Fotyg臋, Minister Spraw Zagranicznych...
*Po szesnaste, i偶 niekt贸rzy politycy PiS, byli w stosunku do wyborcy bardzo aroganccy, a ich osoba nie nadawa艂a si臋 na pe艂nione stanowisko, jakie pe艂nili - byli kr贸tko rzecz ujmuj膮c nie kompetentni.
*Po siedemnaste, z powodu na to, 偶e ministrem edukacji by艂 Giertych, a Lepper minister rolnictwa.
*Po osiemnaste, 偶e Kurski sk艂ama艂 na m贸wnicy sejmowej (i nie tylko), kiedy wychwala艂 po niebiosa swoj膮 parti臋 w kwestii mundurk贸w itp. Za co ten Pan p贸藕niej przegra艂 p贸藕niej proces z Giertychem... Poniewa偶 to by艂a zas艂uga LPR, a sam Kurski by艂 przeciw... ale jak by艂o wida膰 i s艂ycha膰, sukcesy maj膮 wielu ojc贸w (gorzej, jak na sali krzycz膮 "k艂amca", jak ju偶 z艂api膮 za r臋k臋).
*Po dziewi臋tnaste, za to, 偶e Kuchci艅ski kiedy widzi kamer臋, przewa偶nie zawsze mija si臋 z prawd膮 - podlizuje si臋, aby by膰 docenionym politykiem PiS - 偶enuj膮ca postawa, zreszt膮 nie tylko i jego.
*Po dwudzieste, ze wzgl臋du na to, 偶e w og贸le PiS trzyma艂o si臋 w艂adzy a偶 przez 2 lata, ci膮gn膮c m臋k臋 dla Polski i polak贸w.
*Po dwudzieste pierwsze, i偶 Kurski wmawia艂 ludziom afer臋 bilbordow膮, za kt贸r膮 rzekomo sta艂a PO, za co przegra艂 proces.
*Po dwudzieste drugie, i偶 w czasie kampanii wyborczej, PiS przegra艂a znacznie wi臋cej proces贸w (w trybie wyborczym), ni偶 PO, co 艣wiadczy o ich prawdom贸wno艣ci.
*Po dwudzieste trzecie, akta WSI ujrza艂y 艣wiat艂o dzienne, co moim zdaniem jest wielkim b艂臋dem.
*Po dwudzieste czwarte, 偶e PiS wmawia艂 spo艂ecze艅stwu, 偶e PO chce prywatyzacji szpitali, a ludzie b臋d膮 umiera膰 na ulicy.
*Po dwudzieste pi膮te, 偶e gro偶ono nam koalicj膮 PO-LiD.
*Po dwudzieste sz贸ste, i偶 wi臋kszo艣膰 medi贸w informuj臋, 偶e jest zamieszanie w ABW, poniewa偶 maj膮 "niszczy膰 akta", kt贸re mog膮 dowodzi膰, 偶e dzia艂a艂y poza granicami prawa.
*Po dwudzieste 贸sme, 偶e PiS nie potrafi艂o z twarz膮 odej艣膰 od w艂adzy - i kto tu "trzyma si臋 koryta"... (Cytuj膮c J.K)
*Po dwudzieste dziewi膮te, 偶e definicja Taniego Pa艅stwa sta艂a si臋 tylko kie艂bas膮 wyborcz膮.
*Po trzydzieste, 偶e PiS jest powi膮zany z radiem Maryja i "Ojcem" dyrektorem...
*Po trzydzieste pierwsze, i偶 Premier Kaczy艅ski nie potrafi艂 dzia艂a膰 razem ze swoimi koalicjantami, a szuka艂 konflikt贸w i wysy艂a艂 CBA za swoimi ministrami.
*Po trzydzieste drugie, i偶 nie by艂o 偶adnego zaufania, a wszyscy si臋 na wzajem nagrywali.
*Po trzydzieste trzecie, i偶 hymn Polski stanowi艂 dla nich nie ma艂e wyzwanie.
*Po trzydzieste czwarte, budowa 3 milion贸w mieszka艅 sta艂a si臋 zwyk艂a kpin膮 z wyborcy (mit).
*Po trzydzieste pi膮te, za otwarcie terminalu kolejowego W艂oszczowa (czyt. Gosiewszczyzna).
*Po trzydzieste sz贸ste, za urz膮dzenie kilku nowych Biur i Agencji, by zapewni膰 nowe posady fachowcom (czyt. kolegom).
*Po trzydzieste si贸dme, za powstanie poj臋cia jak; "skr贸t my艣lowy". U偶ycie go powodowa艂o obr贸cenie wcze艣niejszego wypowiedzianego kontekstu zdania o 180 stopni...
*Po trzydzieste 贸sme, ze ob艂ud臋 i s艂owa; w艣ciek艂y atak, zwyk艂e oszczerstwa, semantyczne nadu偶ycie, cyniczna pr贸ba przewrotu - powielane przez wszystkich cz艂onk贸w PiS, odpowiadaj膮cych dziennikarzom na komentarze konkurent贸w politycznych.
*Po trzydzieste dziewi膮te, za budow臋 0,5 km autostrad.
*Po czterdzieste, za z艂o偶enie uroczystej przysi臋gi "w tym 艣wi臋tym miejscu Solidarno艣ci", na terenie stoczni Gda艅skiej, szefa rz膮du, i偶 "nigdy wi臋cej nie wolno ju偶 rozmawia膰 z lud藕mi o marnej reputacji" - po czym, "ludzie o marnej reputacji" , powr贸cili do rz膮du...
*Po czterdzieste pierwsze, ze wzgl臋du na to, i偶 Tomasz Lipiec zosta艂 zatrzymany pod zarzutem korupcji przy budowie Stadionu Narodowego, od razu tu偶 po wyborach.
*Po czterdzieste drugie, za zamian臋 Bia艂ego w Czarne, a Czarnego w Bia艂e.
*Po czterdzieste trzecie, za 艣mieszno艣膰 na 艢wiecie, jak膮 dostarcza艂a nam partia PiS.
*Po czterdzieste czwarte, ze wzgl臋du na to, 偶e aresztowano i postawiono przed s膮d Huberta H.
*Po czterdzieste pi膮te, za idiotyczne 偶arty, typu "Ziobro ratuje 偶ycie irackiej dziewczynce - nie pozamyka艂 wszystkich chirurg贸w".
*Po czterdzieste sz贸ste, 偶e partia PiS, jest parti膮 jeden osoby...
*Po czterdzieste si贸dme, ze wzgl臋du na to, i偶 PiS zamierza utrudnia膰 prac臋 sejmu (czyt. twarda opozycja... ale czy dla dobra Polski? a, przepraszam, Wolski...).
*Po czterdzieste 贸sme, i偶 mam na uwadze szacunek, dobro spo艂ecze艅stwa, poszanowanie ka偶dego obywatela, stanowczo sprzeciwiam si臋 praktykom PiS.
*Po czterdzieste dziewi膮te, nie b臋dzie mi PiS dyktowa艂, na kogo mam odda膰 sw贸j g艂os... Nie jestem idiot膮, mam sw贸j w艂asny dorobek 偶yciowy i swoje w艂asne pogl膮dy i argumenty, na kt贸re nie wp艂ynie 偶aden "wsp贸艂czynnik zewn臋trzny", zw艂aszcza "zamokni臋ty kapiszon"... Narzuci膰 zdanie nie pozwol臋 sobie, mamy Pa艅stwo wolne i demokratyczne, wolno艣膰 s艂owa p贸ki co obowi膮zuj臋. Na szcz臋艣cie potrafi臋 my艣le膰 samodzielnie. Wiedz臋 z historii Polski posiadam, i wiem jak wygl膮da艂a "kiedy艣" Polska przed 89 rokiem.
*Po pi臋膰dziesi膮te, zwa偶aj膮c na prac臋 2-letni膮 sejmu, stosowanych praktykach partii wodzowskiej PiS, przebieranych argumentach i metodach pracy, rz膮dach koalicyjnych, ob艂udzie, oszczerstwach i propagandzie... Jestem niesamowicie zniesmaczony t膮 ca艂膮 parti膮, a tym bardziej jego przewodnicz膮cym, kt贸ry pokaza艂, na co go tak na prawd臋 sta膰. Jakby ta partia utrzyma艂a si臋 dalej ku w艂adzy, chyba musia艂bym trafi膰 do zak艂adu psychiatrycznego, poniewa偶 doprowadzali mnie skutecznie do zbulwersowania jak i wyprowadzenia z r贸wnowagi, zw艂aszcza psychicznej.
Budz臋 wielk膮 nadziej臋, 偶e wystarczaj膮co du偶o poda艂em swoich w艂asnych argument贸w, jakie ja osobi艣cie odbieram po rz膮dach PiS, i dla kt贸rych PiS nie jest wart mojego g艂osu.
*Ze wzgl臋du na to, aby nikt nie narzuci艂 mi, i偶 jestem tutaj wynaj臋t膮 osob膮, dla kt贸rej nios臋 jak膮kolwiek korzy艣膰 (g艂ownie partii politycznej), abym sia艂 propagand臋, zaznaczam, 偶e jest to moje w艂asne zdanie, wyrobione po rz膮dach PiS. A jestem tylko zwyk艂ym szarym cz艂owiekiem. Oczywi艣cie nie zamierzam propagowa膰 tutaj czegokolwiek, w zwi膮zku z czym, prosz臋 nie pyta膰, na jak膮 parti臋 odda艂em g艂os. Pozwol臋 sobie to zachowa膰 dla siebie.
Dzi臋kuj臋 za uwag臋.
darayavahus@poczta.onet.eu , 10.11.2007 22:03